Home Cinema A

“La primera vegada que vam veure l’espai vam saber que no es tractaria d’una sala convencional.El resultat? La incomparable experiència audiovisual de la millor instal•lació high-end”

La primera vegada que vam veure l’espai on es volia construir aquest cinema, de seguida vam saber que no es tractaria d’una sala convencional. Volíem donar a l’espai la polivalència que ens oferia: havia de ser un cine, però entre d’altres aspectes, no podíem desaprofitar la gran quantitat de llum natural que inundava l’estància a través de les claraboies i la finestra posterior. El resultat? La incomparable experiència audiovisual de la millor instal·lació high-end, elevada a la enèsima potència.

El home cinema, compta amb un aïllament acústic digne de l’estudi de gravació més exigent, doncs la pressió sonora que es projectava tenir dins la sala era molt elevada, gràcies en gran part, a la contribució dels dos subwoofers JL Audio F113 ( 2500 watts  RMS short-term, per unitat ) que formen part del sistema d’àudio. La sala compta amb dues portes acústiques de R’w=56dBA, múltiples capes de vidres laminats de vàries composicions en finestra posterior i claraboies, i un concepte “box in a box” portat al límit, reforçant inclús algunes de les parets existents, per assegurar el comportament òptim de tots els paraments. El sistema d’aire condicionat i ventilació, està dissenyat per assegurar una velocitat d’aire mínima i sobretot inapreciable, inclús en el “pianissimo” d’una delicada peça clàssica, sempre garantint una contínua renovació i filtrat de l’aire.

El tractament acústic es va dissenyar per tenir un espai controlat per a l’hora viu, que permetés maximitzar l’experiència “surround” d’una pel·lícula a través del camp sonor difús creat a la zona posterior de la sala, mantenint un control de les ones estacionàries i les primeres reflexions. El frontal, concebut com una gran trampa de greus, amaga darrera seu els altaveus frontals Phonar M3 i els subwoofers, permetent una integració total de tots els sistemes que sumat a l’acabat entelat, dóna al cinema un aspecte d’excel·lència i elegància.

Equipament

Sistema Estéreo (2.2)
Reproductor de CDs YBA Integre
Preamplificador YBA 2
Etapa de potència YBA 2
Equalitzador TacT 2.2xp
Altaveus JM Reynaud Offrande
Subwoofers JL Audio F113 (x2)

Home Cinema (5.2)
Receptor AV Onkyo TX-N906
Altaveus frontals Phonar M3
Altaveu central Phonar C3
Surrounds Axiom QS8
Subwoofers JL Audio F113 (x2)
Reproductor multimedia Xtreamer
TV Samsung PS58B850
Pantalla Elite Screens Osprey 115″
Proyector Pioneer KRF-9000
Butacas Relax Love