S’Estudi

Situat al bell mig de Blanes, trobem les noves instal.lacions S’Estudi: un estudi de mescla i post-producció privat equipat amb la selecció més exquisita de dispositius analògics i digitals.

Situat al bell mig de Blanes, trobem les noves instal.lacions “S’Estudi”: un estudi de mescla i post-producció privat equipat amb la selecció més exquisita de dispositius analògics i digitals. SSL Duality, escoltes PMC M2BS o conversors Prism, són només alguns dels elitistes noms que equipen aquest estudi. S’Estudi té també capacitat per enregistrar veu, guitarres, teclats, … a la sala annexa al control de so.

Pensat i dissenyat per a mescla i post-producció, S’Estudi és tot un repte d’integració i acústica. Es tracta d’un concepte LEDE, amb una zona lliure de reflexions creada per a les escoltes principals, on el control de baixa freqüència s’ha aconseguit mitjançant membranes sintonitzades i absorció de banda ampla amb panells absorbents multicapa. La difusió s’aconsegueix mitjançant un difusor QRD que treballa desde 400Hz fins a 7000Hz. La paret posterior de la sala, està formada per un armari amb portes correderes que mescla el tractament acústic (difusor QRD i absorció) i la capacitat d’emmagatzematge de microfonia, cablejat, etc. Darrera d’aquestes portes correderes trobem també dues trampes de greus per tenir un millor control de la baixa freqüència.

Les escoltes principals estan formades per un sistema estéreo PMC MB2S, triamplificades mitjançant etapes Bryston 6BSST, i amb un processador Klein&Hummel ProC28 que inclou un filtre FIR per ajust final de sala. Per a una òptima reproducció del sistema principal, es va decidir empotrar les caixes dins d’un sistema multicapa de gran massa, que posteriorment quedaria també integrat en el sistema decoratiu tèxtil de la sala. Per a complementar les escoltes, s’incorpora un segon sistema K&H format per un parell estéreo O300D + Sub O810, també governat per un altre processador K&H, que permet comprovar la validesa de les mescles en un sistema amb subgreu.

Web de l’estudi: http://s-estudi.com

Mobiliari de la sala dissenyat a mesura per TRS: www.therackshop.net

Altres links d’interès: www.proaudioeurope.com/index.php?id=276

Equipament

Gravació
SSL Duality / Total recall / Automation
Pro tools HD3 accel
Prism ADA-8XR
Digi 192
Tascam DV-RA1000HD

Monitoratge
Klein and hummel O300D
Klein and hummel O810 sub
Klein and hummel FIR
PMC MB2S – Bryston 6Bsst

Outboard
Api 5500 / Gml 8200
Manley massive passive / Amek CIB
Neve 1081 / Distressor XL8S
Neve 33609 / Summit Audio TLA50
Amek CIB / API 525
API 527 / API 512c
Amek CIB / R.Neve portico 5012
Neve 1081 / Avalon 737
Bricasti M7 Reverb System + Remote M10