Estudios Higain

Unes instal·lacions professionals que compten amb una delicada selecció d’aparells analògics, una àmplia sala de gravació, un lluminós control de so i zona de descans

Situat en un entorn idíl·lic, amb una vista privilegiada sobre el poble d’Usurbil, i a només 10 minuts de Donosti, trobem l’estudi de gravació Higain. Unes instal·lacions professionals que compten amb una delicada selecció d’aparells analògics, una àmplia sala de gravació, un lluminós control de so i una zona de descans per als artistes.

La sala de gravació, amb un volum aproximat de 180m3 i una entrada de llum natural mitjançant un finestral a cada costat de la sala, ha estat pensada i dissenyada per ser un espai polivalent, que permeti des de la gravació de veus fins a una banda sencera de rock. La sala compta amb varis reflectors i difusors MLS col·locats de forma estratègica, que juntament amb el sostre difusor, permeten gaudir d’un espai amb un camp reverberant difús molt natural, que es tradueix en una acústica viva i controlada que afegeix profunditat a qualsevol gravació. Per a la gravació d’instruments on es requereixi un espai més neutre, els estudis Higain disposen també d’una sèrie de mòduls absorbents mòbils que afegeixen polivalència a l’entorn.

El control de so, compta també amb dues grans finestres, que inunden la sala de llum natural durant tot el dia, fent de l’entorn de treball un lloc agradable i càlid. Mitjançant un visor angulat en planta, des del punt del tècnic, es té una visió pràcticament sencera de tota la sala de gravació. La part posterior del control incorpora un difusor QRD d’alta freqüència niat en un altre QRD de mitja freqüència, obtenint un rang de funcionament que comença per sobre els 200Hz. La sala compta amb un sistema d’escolta 2.1 mitjançant un sistema Genelec 1031 + Sub 7070, que ha permès obtenir una resposta en freqüència molt lineal en tot l’espectre.

http://higain.net

Equipament

Gravació
Protools HD3 + ProControl
Conversors Apogee AD16 i DA16
Suma analògica SPL MixDream

Monitoratge
Genelec 1031
Genelec Sub 7070

Outboard
Focusrite ISA 428
Focusrite ISA 110
Neve 33609JD Stereo Compressor
UA 1176
Cranesong IBIS Stereo EQ
Previs Avedis E27